Opština Ugljevik darovala penzionere

U opštini Ugljevik danas je za 300 penzionera dodijeljeno po 100 KM u povodu nastupajućeg Božića za šta je iz lokalnog budžeta i Udruženja penzionera izdvojeno 30.000 KM.
Načelnik Ugljevika Vasilije Perić i predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić razgovarali su sa penzionerima i ocijenili dobrom saradnju sa ovim udruženjem.

Perić je istakao da je dužnost i obaveza svih da iskažu poštovanje prema onima koji su gradili cjelokupan ovaj kraj i Ugljevik.

“Izdvojili smo određen dio materijalnih sredstava da u ovim prazničnim danima pomognemo ovu najstariju populaciju društva koja je jedna od najugroženijih”, rekao je Perić i najavio dalju podršku penzionerima.

Predsjednik Udruženja penzionera Ugljevik Mlađo Tomić poajsnio je da je pomoć dodijeljena penzionerima koji imaju niske penzije, veliku starost, te penzionerima koji su bolesni i onima koji nisu dobili pomoć za ogrev od Vlade Republike Srpske.

-Imamo veliku podršku od rukovodstva opštine Ugljevik, to je jedina lokalna zajednica koja pomaže penzionerima u Republici Srpskoj-naglasio je Tomić i dodao da ovo udruženje broji 1.200 članova a da na području opštine Ugljevik ima ukupno 1.900 penzionera.

(Izvor i foto: istokrs.com)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *