Penzioneri čekaju sastanak sa premijerom

Delegacija saveza udruženja penzionera Federacije BiH razgovarala je o svojim zahtjevima sa federalnim ministrom rada i socijalne politike Adnanom Delićem.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Sastanak je trajao dva sata i prema riječima Mustafe Trakića, člana Upravnog odbora Saveza udruženja penzionera FBiH pomaka ima i očekuju da bi do kraja naredne sedmice mogli imati sastanak sa premijerom FBiH Nerminom Nikšićem i članovima Vlade FBiH.

Penzioneri imaju osam zahtjeva, među kojima su jednokratna pomoć od po 100 KM i 200 KM kao i vanredno povećanje penzija.

– Ja kao vječiti kritičar danas sam ostao začuđen prijemom i pripremom ministra Delića i Ministarstva, koji su značaj dali delegaciji Saveza i ovom današnjem sastanku. Bio je Delić i njegovi pomoćnici kao i prestavnici Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje. Što se tiče cijelog sastanka mogu reći da je bilo konstruktivno. Ministarstvo na čelu sa ministrom Delićem u potpunosti se složilo da naših osam zaključaka predoči Vladi Federacije. Ministar nam je obećao da će u što kraćem roku zatražiti sastanak sa Kolegijem Vlade. Nekih bi pomaka moglo biti, međutim, rano je da govorim. Današnjim sastankom sam zadovoljan – kazao je Trakić.

(faktor.ba)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *