Penzioneri u Brčkom dobijaju prehrambene pakete

Penzionerima Republike Srpske u Brčkom ovih dana počinje podjela prehrambrenih poklon paketa. Sredstva za nabavku obezbjedili su penzioneri svojom članarinom. Uskoro će i na banjsko liječenje koje su im omogućile Vlade Distrikta i Republike Srpske.

Paketi su dobrodošli penzionerima jer većina njih ne može sebi obezbjediti potrebno za život. Uz to inflacija i nekontrolisan skok cijena životnih namirnica još više usložnjavaju njihov socijalni položaj.

“Dobijemo dvije litre ulja, šećera, kafe, makarona, riže…, uglavnom prehrambeni paket”, rekao je penzioner Miodrag Lazarević, te dodao da im ova pomoć znači mnogo.

Najbrojniji penzioneri Republike Srpske u Brčkom su u Mjesnoj zajednici Ilićka. Svih 517 ne može dobiti ovu pomoć, već samo samci i najugroženiji.

Penzioneraka Velinka Petković iz ove Mjesne zajednice ističe da dobojaju pakete od Udruženja penzionera i da se trude da što veći broj njihovih članova dobije ovu vrstu pomoći.

Brčanskim penzionerima su svake godine po četiri puta dijeljeni paketi pomoći, a pored paketa dobijaju i drugu vrstu pomoći.

Veljko Zlatović, predsjednik Udruženja penzionera RS – Brčko, istakao je da su poklon paketi sadržajni, u smislu da su potrebni penzionerima. Dodaje da po mjesnim udruženjima imaju odbore koji dalje raspoređuju pakete najugroženijima.

Zlatović napominje da su sklopili ugovore sa vlasnicima apoteka da određeni broj lijekova oni finansiraju sa 15 posto, a 15 posto Udruženje.

Iz Udruženja najavljuju da će uskoro u Banji Vrućici boraviti 103 penzionera, te da je za njih 70 sredstava je obezbjedila Vlada Distrikta, a boravak ostalih finansiranje Vlada RS.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *