Penzionerima 364 KM, ostalim kategorijama 579 KM

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić objavio je danas konačne rezultate javnog poziva za selekciju domaćinstava za podjelu EU pomoći s ciljem prevazilaženja energetske krize.

Na konačnoj listi, nakon unesenih prigovora na preliminarnu listu, ukupno je 154.779 domaćinstava koja su ispunila kriterije definisane Javnim pozivom, što je 2.291 više domaćinstava u odnosu na preliminarnu listu na kojoj je bilo 152.488.

Razvrstano po kategorijama, najveći broj kvalificiranih domaćinstava je u kategoriji penzionera kojih je sada 116.933 što je za 988 više u odnosu na preliminarnu listu, zatim u kategoriji domaćinstava koja primaju federalni dječiji doplatak u kojoj je sada 31.394 domaćinstva, odnosno 1.449 više nakon prihvaćenih prigovora.

U kategoriji korisnika stalne novčane pomoći uvažena su 94 prigovora i na konačnoj listi je 5.652 domaćinstva.

U kategoriji samohranih roditelja na konačnoj listi je 800 domaćinstava što je za 240 manje u odnosu na preliminarnu listu, s obzirom da je u naknadnim provjerama utvrđeno da u prijavljenim domaćinstvima nema maloljetne djece, a što je bio eliminacijski uslov.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *