Igranke za penzionere u Bijeljini: Melem za dušu!

Svaka druga srijeda u mjesecu u Udruženju penzionera grada Bijeljina rezervisana je za igranku koja okupi više od stotinu članova, a nerijetko na druženje uz muziku i piće dolaze gosti iz Loznice i Banje Koviljače, te su svi saglasni u jednom – da su igranke sjajan događaj koji im omogućava da se opuste, sretnu sa prijateljima, popričaju i „napune baterije“ do sljedećeg susreta.

Nikola Tešić, koji u okviru Udruženja vodi Komisiju za druženja, rekao je da se igranke kontinuirano održavaju već dvadeset godina, uz pauzu koja je morala biti napravljena u vrijeme pandemije virusa korona.

“Kada bi im neko ukinuo igranke, to bi bilo kao da im život oduzme. Igraju, pjevaju, vesele se, a okupljanje počinje od 18.00 časova i traje do 23.00 časa. Cijena ulaznice je četiri marke, a cijene pića se ne mijenjaju već duže. Od prikupljenog novca uspijemo da platimo muzičare, žene koje to veče služe goste, i nema tu zarade. Ona i nije cilj, cilj nam je da se lijepo provedemo”, naveo je Tešić , koji je i član Upravnog odbora Udruženja penzionera Bijeljina.

On ističe da pravo na dolazak na igranke prvenstveno imaju registrovani članovi, ali da se u zavisnosti od slobodnog mjesta u sali dopušta ulazak i drugim penzionerima.

“Koliko znam, ovakva vrsta druženja je na prostoru Republike Srpske veoma rijetka kada govorimo o udruženjima penzionera. Mi smo u Bijeljini ipak uspjeli da je sačuvamo, a naša K.com)omisija organizuje i izlete i različite kulturno-zabavne događaje. Ovih dana počinjemo pripreme za proslavu Nove godine, gdje zbog finansijske situacije neće biti organizovana večera, nego će svako od penzionera nešto da pripremi i donese. Nakon toga će, kroz koji mjesec, uslijediti proslava 8. marta, tako da se trudimo da obilježimo sve značajnije datume”, naglasio je Tešić.

(Izvor i foto: infobijeljina.com)

 

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *