Penzionerima u Zavidovićima besplatan pregled specijaliste

U Domu zdravlja Zavidovići počeli su besplatni zdravstveni pregledi penzionera koje je omogućio Grad Zavidovići.

Zdravstvene usluge penzionerima koje će se finansirati iz budžeta Grada Zavidovići su internističke usluge, odnosno ultrazvuk srca i holter EKG-a i to samo po uputnici specijaliste, zatim urološke usluge po uputi doktora porodične medicine, kao i radiološke usluge koje se mogu obaviti i uz uputnicu specijaliste radiologa ili vaskularnog hirurga.

Takođe, penzionerima su omogućene i ginekološke usluge po uputi doktora porodične medicine kao i specijalistički pregledi, a svaka od navedenih usluga može biti pružena samo jednom u toku godine.

Pravo na ostvarivanje pomenutih zdravstvenih usluga, penzioneri i supružnici penzionera, mogu ostvariti ako visina penzije ne prelazi iznos zagarantovane penzije, a korisnik usluge uz zdravstvenu knjižicu biće dužan priložiti i posljednji ček od penzije i ličnu kartu korsnika.

U slučaju niže penzije od utvrđene minimalne penzije, korisnik je dužan konsultovati Udruženje penzionera Opštine Zavidovići koje će mu izdati potvrdu potvrdu na korištenje zdravstvenih usluga u Domu zdravlja Zavidovići.

(Izvor: Grad Zavidovići)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *