Počela isporuka ogreva za penzionere u USK-u

Isporuka ogrevnog drveta penzionerima Unsko-sanskog kantona počela je proteklih dana.

U Savezu udruženja USK-a ističu kako za razliku od prošle, ove godine nisu upisivana cijepana drva i pelet, već samo oblovina.

Kažu da za to nije kriv dobavljač ŠPD Unsko-sanske šume d.o.o. Bosanska Krupa, već opštinske i gradske organizacije penzionera koje su tokom upisa ogrjevnog drveta, prebacili dogovorenu normu od 20.000 kubnih metara.

“Opštinska  i gradska udruženja direkto potpisuju ugovore sa ŠPD Unsko-sanske šume, a Savez je servis koji priprema cijeli taj proces. Umjesto dogovorenih 20.000 kubnih metara, upisano je 2.600 kubnih metara više i tu je nastao problem u smislu da li vratiti spiskove i smanjiti količinu, ili da dobavljač promijeni ugovor čime je poremećena dinamika isporuke”, kaže predsjednik Kantonalnog saveza penzionera USK-a Mirsad Terzić.

Ističe da je u početku obećano da će 20.000 kubnih metara drveta biti isporučeno do kraja septembra, a novim ugovorom i povećanjem količine od preko 10 posto, taj rok je pomjeren na kraj oktobra i nadam se da će u tom vremenu biti i isporučena drva penzionerima, navodi Terzić.

(Foto: hayat.ba)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *