Podjela novčane pomoći i zimnice za penzionere u Milićima

Članovima Udruženja penzionera u Milićima, čija penzija ne prelazi iznos od 351 KM, počela je podjela novčane pomoći od 100 KM, koju će primiti oko 70 penzionera.

Predsjednik Udruženja Radomir Golić izjavio je novinarima da je ovo drugi krug podjele sredstava koja su obezbijedili iz vlastitog budžeta i da će narednih dana ukupno podijeliti 7.000 KM.

Golić je napomenuo da penzioneri mjesečno za članarinu izdvajaju po tri KM i da od naredne godine planiraju da je povećaju na četiri KM, da bi iz sopstvenog budžeta mogli da podjele pomoć većem broju penzionera.

On je rekao da je žalosno što je ta populacija jedna od najsiromašnijih i izrazio nadu da će se stanje uskoro promijeniti, te da će potražiti pomoć i od institucija. Golić je naglasio da u milićkom Udruženju oko 300 penzionera živi ispod granice siromaštva.

On je rekao da je danas počela i podjela zimnice za članove Udruženja na šest mjesečnih rata, za koju vlada sve veća zainteresovanost. Pomoć od 100 KM mnogo znači penzionerki Miri Milinković koja prima 220 KM penzije.

“Živim sa bolesnim mužem, sve je poskupjelo, penzioneri sa malim primanjima to i te kako osjete. Živjeti se mora, najbitnije nam je zdravlje”, izjavila je novinarima Milinkovićeva.

Penzionerka Mira Mišić je izjavila da živi sama i da jedva sastavlja kraj sa krajem jer dosta novca troši za lijekove.

Nenad Vukotić živi sa suprugom od penzije od 327 KM i boračkog dodatka.

“Uglavnom sve potrošimo na lijekove, budući da smo oboje bolesni i da supruga nema primanja. Udruženje penzionera jedino je koje nas se sjeti i daje nam pomoć na čemu smo im zahvalni”, naveo je Vukotić.

Na području opštine Milići ima 1.514 penzionera, a 1.386 su članovi Udruženja penzionera.

(Izvor i foto: srna)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *