Pomoć penzionerima u susret Vaskrsu

U susret predstojećem najvećem hrišćanskom prazniku Vaskrsu 3.700 fočanskih penzionera dobiće po karton jaja, dogovoreno je na sastanku predstavnika Udruženja penzionera Foča sa načelnikom opštine Milanom Vukadinovićem.

Sredstva za ovu namjenu obezbijeđena su u opštinskom budžetu.

Predviđeno je da novac za nabavku jaja bude prebačen na račun fočanskog Udruženja penzionera sutra, nakon čega bi ubrzo trebalo da uslijedi podjela.

Svaka pomoć je dobrodošla, naročito u vrijeme praznika kada je za trpezu potrebno izdvojiti više novca, ističu penzioneri.

– U toku je podjela podjela pomoći za 580 najugroženijih penzionera i kad se još doda ova pomoć koju smo dogovorili to će svima mnogo značiti. Zahvalni smo načelniku što nas razumije i što je svima nama na usluzi. Mnogo nam je lakše raditi i pomagati članove udruženja kada imamo nekoga ko nas razumije-rekao je predsjednik Udruženja penzionera Foča Simo Mojović.

Član Nadzornog odbora Udruženja Miladin Kostović zadovoljan je što opštinska uprava poštuje dogovore postignute sa penzionerima u Foči.

 

Značajnim ističe i dobijanje statusa jednog od osam udruženja od javnog interesa za opštinu Foča.

– Imamo dobru saradnju sa opštinskim organima i načelnikom, tako da smo zahvaljujući tome popravili stanje u odnosu na ranije godine-rekao je Kostović.

Pomoć ovoj kategoriji stanovništva nastaviće se i ubuduće, kaže načelnik opštine Milan Vukadinović.

– U drugoj polovini godine u saradnji sa Udruženjem penzionera imaćemo još jednu akciju pomoći za njihove najugroženije članove, koji su brojni. Svjedoci smo da je ovo teško vrijeme, sa teškom ekonomskom situacijom i svaki vid podrške ovoj kategoriji sigurno će dosta značiti-rekao je Vukadinović.

Podjelu vaskršnjih jaja obavljaće Udruženje. O vremenu i načinu raspodjele penzioneri će biti obaviješteni blagovremeno.

(Izvor: Radio Foča)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *