Radili ste u BiH i Austriji a trebate u penziju: Posjetite savjetodavne dane

Međunarodni savjetodavni dani između penzijskih fondova u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i Austriji biće održani 7. i 8. maja u Sarajevu, saopšteno je iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske.

Pozvani su osiguranici koji su bili zaposleni u BiH i Austriji, a uskoro će podnijeti zahtjev za ostvarivanje penzije, da dođu na savjetodavne dane na kojima će im pravni savjetnici pružati savjete i potrebne informacije u vezi sa ostvarivanjem prava.

Domaćin savjetodavnih dana je Federalni zavod MIO/PIO čiji predstavnici i stručni saradnici će zajedno sa kolegama iz Fonda PIO Republike Srpske i Zavoda za penzijsko osiguranje Austrije /PWA/ davati savjete o ostvarivanju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primjenom međunarodnog Sporazuma o socijalnom osiguranju između BiH i Republike Austrije.

“Savjetodavni dani, uz prisustvo stranaka, pružaju bolju mogućnost neposrednog rješavanja zahtjeva za ostvarivanje prava na penziju, potvrđivanja staža osiguranja ostvarenog na području druge države, požurnica u postupcima rješavanja zahtjeva, isplate penzija i svim ostalim pitanjima u neposrednom kontaktu sa savjetodavcima zaposlenim u Fondu/ Zavodu”, navodi se u saopštenju.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *