Preporuka je da se penzioneri ne voze ujutro, ne zabrana

Sa svim prevoznicima, ali i penzionerima dogovoreno je da, dok se ne uvedu nove linije, izbjegavaju jutarnje gužve u javnom prevozu, a sve kako bi učenici na vrijeme stizali u školu, građani na poslove, kako se dodatno ne bi stvarala gužva, rekla je Tanja Palačković, koordinator za sprovođenje mjere besplatnog javnog prevoza.

“To je period od 6.00 do 8.00 časova, to je svakako naš apel prema našim penzionerima, ukoliko nemaju obaveze. Ukoliko idu doktoru ili imaju druge neophodne poslove, onda mogu i tada da se voze s ovom besplatnom kartom. Dakle, to je preporuka, a sve u cilju smanjenja gužvi”, dodala je Palačković.

Naglasila je i to da, osim što će besplatan javni prevoz, ovoj grupi naših sugrađana omogućiti i značajne uštede na godišnjem nivou.

Palačković je podsjetila na to šta je potrebno od dokumentacije penzionerima i licima koja su starija od 65 godina, kao bi ostvarili ovo pravo.

-Oni koji imaju preko 65 godina, a nemaju status penzionera, potrebno je da dostave ovjerenu izjavu iz Gradske uprave da nisu korisnici niti jedne penzije, kopiju lične karte i fotografiju. Sa druge strane, penzioneri koji primaju penziju takođe treba da predaju popunjen zahtjev, te takođe kopiju lične karte, fotografiju i ček od posljednje penzije. Mi smo omogućili da bude što jednostavnija procedura, kada je riječ o samom prikupljanju dokumentacije, ali i da sama predaja bude što jednostavnija. Naši penzioneri mogu da predaju zahtjeve u svih 57 mjesnih zajednica, dok je interesovanje za predaju najveće u zgradi bivšeg Vojnog odsjeka i u prostorijama Udruženja penzionera grada Banjaluke u Grčkoj ulici. Prijave nemaju rok trajanja, možete predati zahtjev bilo kada – rekla je ona.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *