Besplatan prevoz za penzionere neće biti moguć u jutarnjim satima

Besplatne autobuske karte za banjalučke penzionere neće važiti radnim danima u periodu od šest do osam sati ujutro, potvrdio je Goran Starčević, direktor “Pavlović tursa”.
Pavlović je rekao da je to dogovoreno sa gradskom upravom, a jedini razlog je da se ujutro ne bi stvarale velike gužve.

“Jedini razlog za to je da se autobusi rastereti kako bi radnici koji putuju na posao i đaci koji idu u školu imali mjesta, odnosno da se ne prave gužve u autobusima. Mi tu mjeru nismo donijeli na svoju ruku, već u dogovoru sa gradskom upravom”, kaže Starčević, a prenosi Capital.

On dodaje da je ocijenjeno da za razliku od radnika i učenika, penzioneri nemaju prijeku potrebu da u periodu od šest do osam ujutro koriste javni prevoz i da neće trpiti štetu zbog ove mjere.

“Ocijenjeno je da onaj ko ima obavezu da svako jutro koristi javni prevoz praktično ne spada u kategoriju penzionera, već radnika. Ponavljam, jedini razlog je da se ne stvaraju gužve i da se olakša korištenje javnog prevoza za one kategorije koje za tim zaista imaju potrebu”, kaže Starčević.

Ipak, opravdano se postavlja pitanje šta sa penzionerima koji moraju ići doktoru, a kojem se obično ide u ranim jutarnjim časovima.

“Sedmično jednom idem doktoru po terapiju i obično, najdalje do pola osam moram biti u poliklinku i ispada da mi je besplatna mjesečna karta skuplja od ove koju sada imam, a koju plaćam 10 maraka i mogu ići sa njom kad god hoću”, ispričala nam je banjalučanka Melanija T.

Podsjećanja radi, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u petak je uručio prve karte za besplatan prevoz za penzionere i lica starija od 65 godina.
On je rekao da će do 1. maja oko 3.000 do 4.000 penzionera dobiti kartice za besplatan prevoz.

“Ovo su doživotno besplatne kartice za prevoz naših penzionera koje važe danas, sutra i do kraja života. Neka im ovi pozni dani budu što ljepši, što kvalitetniji od srca im želi Banjaluka”, poručio je Stanivuković, dodajući da “početkom maja ide nova serija podjela, tako da ćemo do kraja maja podijeliti oko 15.000 besplatnih doživotnih kartica”.

Stanivuković je tom prilikom zamolio penzionere za razumijevanje i strpljenje, jer je veliki broj prijavljenih za ovu karticu, ali nije precizirao da kartice neće važiti radnim danima u jutarnjem špicu.

(Izvor: S.V:/Capital; Foto: Grad Banja Luka)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *