Proizvodi sa 0% marže magnet samo za penzionere

U banjalučkim marketima koji učestvuju u kampanji “Društveno odgovorni” izloženi su proizvodi domaćih proizvođača, a ispod njih se nalazi stiker “0% marže”.

Na spisku artikala sa nula odsto marže nalazi se 50 proizvoda domaćih proizvođača, a uglavnom su to kobasice, salame, začini, kompoti, džemovi, ajvar, pileća pašteta, mlijeko, supe i deterdženti.

U jednom marketu kažu da prodaja varira od proizvoda do proizvoda. Ističu da se najviše prodaju osnovne stvari – mlijeko, džemovi i salame.

“Mi, recimo, imamo i najjeftiniji hljeb koji smo izložili u sklopu ove kampanje, pa ga naši sugrađani mogu kupiti za 99 feninga. Kupuju ljudi, ali ne vidim neku drastičnu razliku u prodaji od ranije”, kažu za Srpskainfo iz jednog banjalučkog marketa.

S druge strane, Banjalučani proizvode kupuju u zavisnosti koliko novca imaju. Penzioner Pero R. priča da on gleda jeftinije proizvode, jer od svoje penzije ne može priuštiti puno toga.

“Šta ću, moram gledati. Kupujem kako kad, salame, supice, ono osnovno što mi treba za svakodnevni život”, kaže on.

Sličnog mišljenja je i penzionerka Rada M. koja kaže da većinom kupuje jeftiniju hranu i da prati kada su sniženja, nevezano za kampanju. Ističe da je za nju čula, ali da ne vidi toliko jeftinijih stvari.

“Upratim ja stalno kada su akcije i to većinom kupujem jer novca za više nemam. Znam za kampanju, ali ne vidim neko poboljšanje jer su to proizvodi u većini slučajeva koje ja ne konzumiram”, ističe ona.

U jednoj trgovini u Banjaluci, koja učestvuje u kampanji, kupcima je predočena i nova i stara cijena proizvoda.

Tako se ovdje može kupiti mala pavlaka sa 20 odsto mliječne masti, po cijeni od 1,10 do 1,13 KM. Pavlaka je, u zavisnosti od marke, jeftinija od 7 do 25 feninga. Pavlaka sa 12% masti košta 92 feninga, umjesto ranijih 1,09 KM.

Mlijeko od 1,5 odsto masti je sa 2,09 KM pojeftinilo na 2,06 KM! Domaći ajvar od 300 grama može se kupiti po cijeni od 4,15 KM, a koštao je 4,45 KM. Cijena marmelade od šipka od 370 grama je 4,65 KM.

Jeftiniji proizvodi su označeni stikerima “Društveno odgovorni”, a pored proizvoda se nalazi stara i nova cijena. Na svakom piše da akcija traje do 31. decembra ove godine.

(Izvor: Srpskainfo; foto ilustracija: yandex)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *