Šah-mat: Omladina i penzioneri odmjerili snage

U organizaciji Udruženja penzionera Lopare i uz podršku opštinske uprave, održan je prvi Šahovski turnir “Penzioneri za mlade”, na kome su “koplja ukrstili” članovi novoosnvanog omladinskog šahovskog kluba sa veteranima ove igre.

Nesvakidašnja slika za današnje prilike mogla se vidjeti u Loparama – podjednak broj maloljetnih i penzionera koji su se, prije svega, divno družili, ali i odmjeravali snage u ovoj drevnoj vještini.

“Ovo nam je prvi brzopotezni šahovski turnir, a uz pomoć naše opštine i načelnika, doktora Savića, dobili smo i moralnu i finansijsku pomoć. Nadam se da na ovome nećemo stati nego da ćemo nastaviti dalje uz našu omladinu”, rekao je Slobodan Aleksić, predsjednik Udruženja penzionera opštine Lopare.

“Mi najviše sarađujemo sa šahovskom sekcijom u Loparama. Oni posjećuju nas, a mi se sada revanširamo njima podržavajući ovu manifestaciju. Takođe nastojimo da i dalje sarađujemo”, rekao je Cviko Todorović, penzioner iz Brčkog.

Finansijska sredstva, koja je lokalna uprava izdvojila za održavanje ovog turnira nisu velika, rekao je načelnik opštine Lopare Rado Savić, dodavši da je najbitnije da se omladina pravilno razvija, odnosno da učestviuje na ovakvim i sličnim događajima, kako bi manje vremena provodili u kafićima i kladionicama.

“Ja kao načelnik mogu da obećam podršku za organizaciju ovakvih turnira uvijek, kao i za odlazak naših šahista na druge turnire. Razgovarali smo i o mogućnostima organizovanja šaha na otvorenom, odnosno da pronađemo adekvatnu lokaciju i da je mapiramo. Takođe smo spremni da podržimo i ostale aktivnosti, koje udruženje penzionera delegira ka lokalnoj zajednici”, rekao je Savić.

Na kraju turnira, najuspješnijim učesnicima, ali i najuspješnim mladim takmičarima, uručene su vrijedne nagrade.

(Izvor i foto: BN)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *