U 2024. uz skromnu trpezu

Zbog inflacije se većina građana mnogo toga odriče, ali u našoj zemlji ima i onih koji za Novu godinu pune hotelske kapacitete i odlaze na egzotična putovanja.

Na pragu smo ulaska u novu 2024. godinu. Vrijeme je inflacije, cijene svakodnevnih potrepština skaču iz dana u dan, građani imaju sve manje novca za osnovne potrebe, a opet, željni su provoda. Evo šta kažu građani o tome koliko će novogodišnja noć opteretiti njihove budžete.

“Koliko možemo, toliko potrošimo. Moja porodica slavi sa porodicama moja dva brata. Okupimo se i podijelimo troškove, a ove godine zajedno ćemo potrošiti oko 300 KM”, kaže Jasmina Ćesko.

“Slavim sa kćerkom i zetom. Otprilike nas ta noć košta 100 KM. Ali, ista je situacija i kod onih koji rade na minimalnim platama”, priča nam Azra Papić, dok Enisa Čehajić tvrdi da ljudi troše mnogo za Novu godinu, puno više nego što im budžet omogućava.

“I ja sam to radila dok sam bila mlađa, sada to radim na puno skromniji način, kući sa prijateljima i porodicom”, ističe Enisa.

Ima i onih kojima materijalna situacija ne dozvoljava bilo kakvu vrstu zabave i luksuza.

“Za moj standard te proslave su nezamislive. Ja sam penzionerka i nemam novca da sebi priuštim bilo kakvu zabavu”, priča nam Sarajka Mira.

Tradicionalno, novogodišnja noć napuni hotelske kapacitete, naročito u Sarajevu i na planinama.

(Izvor: Dnevni avaz)

 

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *