U At mejdanu obilježen Međunarodni dan starijih osoba

U organizaciji Udruženja “Generacija”, u predivnom ambijentu parka At mejdan,  svečano je obilježen Međunarodni dan starijih osoba.

Udruženje “Generacija” svake godine obilježava ovaj dan prigodnim kulturno-zabavnim programom s ciljem ukazivanja na značaj osoba treće životne dobi u društvu i podsticanja na zdrav i aktivan život.

Zahvaljujući Općinama Stari Grad i Centar, Udruženje “Generacija” uspješno provodi programske aktivnosti za osobe treće dobi u ove dvije lokalne zajednice, gdje okuplja oko 1.500 članova sa područja Kantona Sarajevo.

Predsjednik Udruženja “Generacija” i koordinator općinskog Centra za promociju i unapređenje zdravlja Mahir Selmanović kazao je kako se svuda u svijetu vodi briga o osobama treće životne dobi.

“Nažalost, naši stariji sugrađani često su zapostavljeni zbog ubrzanog načina života, ali ovakvi centri su ključni kako bismo im pružili podršku koju zaslužuju. Ovdje nudimo terapijske aktivnosti koje obogaćuju njihov svakodnevni život, pružamo im osmijeh, ljubav i poštovanje, smanjujući time rizik odlaska u staračke domove”, kazao je Selmanović.

(Izvor i foto: hayat.ba)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *