U Srpskoj više od petine stanovnika starije od 65 godina

U Republici Srpskoj je, prema procjeni, sredinom 2021. godine 21,2 odsto stanovništva imalo 65 i više godine, podaci su Republičkog zavoda za statistiku, a resorni ministar Selma Čabrić kaže da je podrška licima treće životne dobi dužnost i obaveza svakoga – prvo kao člana porodice, a potom i institucionalno.

Prema podacima ovog Zavoda, procijenjen broj stanovnika Republike Srpske, sredinom 2021. godine bio je 1.128.309.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić je povodom 1. oktobra – Međunarodnog dana starijih lica rekla za Srnu da je podrška licima treće živtne dobi dužnost i obaveza svakog, prvo kao člana porodice, a potom i institucionalno.

“Sigurna sam da u svojoj porodici svako od nas ima bar neku osobu u toj životnoj dobi kojoj je potrebna pomoć i podrška i današnji dan je prilika da im se zahvalimo za sve što su učinili za nas, ali i da im posvetimo pažnju svakog drugog dana”, rekla je Čabrićeva.

Ona je naglasila da joj je veoma drago što među mladim ljudima primjećuje želju i potrebu da pomognu starijima, posebno kada je riječ o volonterima koji su svojim angažmanom i posvećenošću, naročito u periodu pandemije virusa korona, pokazali da su veliki humanisti i izuzetno dobri ljudi, spremni da budu društveno korisni i pomognu onima kojima je potrebno.

(Foto ilustracija: Nezavisne)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *