Učenici izmjerili pritisak i šećer starijim licima, ali i zasvirali

Učenici Medicinske škole u Banjaluci posjetili su Dom penzionera povodom 1. oktobra, koji je Međunarodni dan starijih osoba.

Prema riječima Nikoline Milišić, koordinatorke za praktičnu nastavu u ovoj školi, učenici ove škole u sklopu sekcije Crvenog krsta su upriličili ovu posjetu zajedno sa nastavnicima praktične nastave.

“Korisnicima smo izmjerili pritisak i šećer”, rekla je ona, a pripremili su i poklone u vidu društvenih igara, šah i domine, i korpu voća, skromno i u skladu sa mogućnostima.

“U samoj posjeti smo imali gitaru i harmoniku pa smo izveli nekoliko numera”, kazala je Milišićeva.

Kako pojašnjava, obilježavanjem Dana starih naglašava se potreba da se kod starih osoba smanji osjećaj da su zaboravljeni i marginalizovani, kao i da se istakne značaj mjera podrške starijim osbama.

“Našom posjetom želimo da pošaljemo poruku da naši stariji nisu sami, da imaju nas i da smo tu za njihove potrebe, što i jeste primarni zadatak svih zdravstvenih radnika”, navela je ona.
Kako kaže, cilj obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba je skretanje pažnje javnosti na potrebe starijih, ali i jačanje veza sa mladim članovima društvene zajednice, te se na ovakav način razvija osjećaj solidarnosti i pažnje.

“Starost nije bolest, već životno doba”, zaključila je ona.

(Izvor i foto: Nezavisne)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *