Udruženje “Duga” decembar posvećuje humanitarnoj radionici

Kako bi ženama u dobi od 65 godina pružile mogućnost da se druže uz pletenje, tkanje i heklanje, a novac prikupljen od prodaje njihovih rukotvorina poklonili onima kojima je najpotrebniji, Humanitarno udruženje žena “Duga” došlo je na ideju da organizuje radionice u pretprazničnim danima.

Humanitarni mjesec počeo je prije nekoliko dana, a u “Duginoj” galeriji po povoljnim cijenama mogu se kupiti proizvodi koje će do kraja godine izrađivati polaznice radionica.

Prema riječima članice “Duge” i koordinatora projekta “Radost života 65 plus” Slobodanke Ristić Gašić, imali su želju da ženama treće životne dobi daju motiv za druženje, ali i da ih obraduju na ovaj način.

– Te žene su, nažalost, često u zapećku, a s nama imaju priliku i da nauče neke nove tehnike kao što su vez, pletenje, heklanje i tkanje i da to svoje znanje primijene na raznim ručnim radovima – kazala je Ristić Gašić za “Glas Srpske”.

Ona je naglasila da bi u mjesecu darivanja svi trebalo da daju svoj doprinos onoliko koliko mogu, a tako će biti i ovog decembra zahvaljujući vrijednim ženama i njihovim rukama.

– Sav novac koji prikupimo proslijedićemo banjalučkom Udruženju za cerebralnu paralizu “CPossible”. Osim toga, imamo i hobotnice čarobnice koje su heklale naše članice i koje ćemo da poklonimo Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske – rekla je Ristić Gašić.

Vrijedne ruke spakovale su i 14 bejbi paketa, koji obuhvataju dekicu, papučice i zvečku koje će donirati banjalučkom Udruženju “Četiri plus”.

Sve te aktivnosti podržavaju i žene koje se svakodnevno druže i doprinose zajednici, a koje se rado odazivaju na sve pozive čija je misija solidarnost.

Jedna od njih je i Nada Radonjić koja je za “Glas Srpske” naglasila da su starije osobe često usamljene te da je ovo dobra prilika da se druže i pokažu svoju kreativnost.

– Mogu da kažem sve u superlativu o ovoj akciji. Jedan dan je vezenje, drugi štrikanje, treći tkanje, a baš u tome i jeste ljepota i čar. Družimo se, a ono što je još važnije dajemo svoj doprinos u humanitarnoj misiji. Na ovaj način i širimo prijateljstva, ali i slobodno vrijeme koristimo kvalitetno – rekla je Radonjićeva.

(Izvor: Glas Srpske)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *