Udruženje penzionera isplaćuje i naknadu za sahranu bračnog druga

Udruženje penzionera Opštine  Srbac jedino je udruženje penzionera u Republici Srpskoj koje isplaćuje i naknadu za sahranu za bračnog druga i svake godine imaju nekoliko takvih slučajeva.

Potvrdio je ovo sekretar Udruženja penzionera Opštine Srbac, Slavko Malešević. Prema njegovim riječima, za sahrane 121 člana Udruženja penzionera opštine Srbac prošle godine je isplaćeno 60.500 KM.

Malešević je dodao da se nivo primanja penzionera povećao za 13,5 odsto nakon januarskog usklađivanja penzija i izrazio nadu da će najmanje dva puta godišnje dolaziti do usklađivanja.

Rekao je da su grantovska sredstva koja su ostvarena iz opštinskog budžeta iznosila 33.570 KM i uglavnom su trošena za isplate jednokratnih novčanih pomoći u prošloj godini, banjsko-rehabilitacijsko liječenje i naknade za sahrane umrlih penzionera.

“Od toga je 12.500 KM iznosila pomoć u nabavci lijekova za socijalno ugrožene, teško bolesne, nepokretne i penzionere u dubokoj starosnoj dobi a kojima je potrebna tuđa njega i pomoć. Putem sredstava Vlade Republike Srpske omogućili smo odlazak 12 penzionera u banju, iz naših vlastitih sredstava 10, a uz pomoć opštine osam penzionera. U posljednnje četiri godine uputili smo na banjsko liječenje i rehabilitaciju besplatno oko stotinu naših penzionera”, istakao je Malešević.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *