Udruženje penzionera: Podrška institucijama Srpske

Udruženje penzionera Republike Srpske pružilo je podršku institucijama Srpske u odbrani njenih prava i nadležnosti utvrđenih ustavima Srpske i BiH i Dejtonskim sporazumom, te istako da bezrezervno staje u odbranu predsjednika Republike.

Iz Udruženja su istakli da je nedopustivo i apsurdno da samozvani stranac donosi i mijenja zakone, a Tužilaštvo i Sud BiH po njima optužuju i sude predsjedniku Republike Srpske koji je izabran voljom građana na slobodnim i demokratskim izborima.

Udruženje je istaklo da bezrezervno staje u odbranu predsjednika Srpske Milorada Dodika i zahtijeva od svih institucija i građana Republike da se ne odazivaju na pozive Tužilaštva i Suda BiH u okviru montiranih optužbi i procesa po volji i odluci samozvanih inostranih predstavnika i diplomata, uz napomenu da te dvije institucije ne poštuju Ustav i zakone BiH.

Penzioneri su naveli da se montiranim sudskim procesima po volji pojedinaca iz stranih ambasada ponižavaju institucije Republike Srpske i njeni građani, a posebno 226.828 penzionera koji su gradili Srpsku i učestvovali u njenoj odbrani.

– Takođe se pitamo zašto su ti samozvani kolonijalni upravnici ostali nijemi kada je 38.000 penzionera, koji su svoje penzije zaradili i ostvarili prije 1992. godine na prostoru sadašnje Federacije BiH, ostalo bez svojih prava i pored presuda domaćih sudova i Suda u Strazburu – navodi se u saopštenju.

Iz Udruženja su istakli da su uskraćivanjem tog prava, Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske i penzioneri oštećeni za više milijardi maraka, a penzije se više od dvije decenije isplaćuju iz sredstava Republike Srpske.

– Udruženje penzionera Srpske čvrsto stoji u odbrani institucija Republike Srpske i njenih prava, posebno predsjednika Republike i Narodne Skupštine, kao i imovine Srpske. Branimo institucije Republike Srpske, jer granica postoji – zaključeno je u saopštenju.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *