Udruženje penzionera opštine Srbac jedno od najbolje organizovanih

Predsjednik Uduženja penzionera Republike Srpske Ratko Trifunović je istakao da je Udruženje penzionera opštine Srbac jedno od najbolje organizovanih, čiji su rad i zalaganje za svoje članove prepoznatljivi, a saradnja sa lokalnom upravom je na zavidnom nivou.

“Osnovni zadatak republičkog udruženja je briga o materijalnom položaju i zdravstvenoj zašti naših penzionera. Broj penzionera je dostigao broj zaposlenih u Republici Srpskoj. Penzija nije socijalna kategorija i mi se konstantno borimo za veće penzije”, rekao je Trifunović.

Udruženje penzionera opštine Srbac održalo je redovnu godišnju skupštinu.

Slavko Malešević, sekretar Udruženja penzionera opštine Srbac, rekao je da prosječna penzija u Republici Srpskoj od januara iznosi 591 KM, a u opštini Srbac 535 KM.

On je izrazio očekivanje od republičkog udruženja da bude istrajno u pokretanju inicijative da se stvore uslovi da se dva puta godišnje vrši redovno usklađivanje penzije sa rastom prosječne plate i troškova života, te da se stavi još nekoliko lijekova koji se izdaju na recept kako bi ih penzioneri mogli nabavljati jeftinije.

Takođe je istakao veoma dobru saradnju sa predstavnicima lokalne vlasti što predstavlja veliku sigurnost za udruženje.

“Najvažnije aktivnosti koje su vođene u toku prošle godine su povećanje članarine sa tri na četiri KM. Za 129 preminulih članova udruženja isplaćene su naknade za troškove sahrane od po 500 KM, za 242 penzionerske porodice organizovali smo upis i isporuku 1765 prostornih metara ogrevnog drveta a na banjsko liječenje upućeno je 30 naših penzionera. Za isplatu jednokratne novčane pomoči isplaćeno je 16.687 KM za 333 socijalno i zdravsteno ugrožena penzionera, a održano je i redovno šahvsko prvenstvo u organizaciji našeg udruženja. Poslovnu godinu završili smo sa pozitivnim rezultatom što govori izvještaj o finansijskom poslovanju za prošlu godinu”, rekao je Malešević.

Svi dokumenti su usvojeni jednoglasno, kao i prijedlog da se uruče posebna priznanja za doprinos uspješnom radu opštinskog udruženja penzionera načelniku opštine Mlađanu Dragosavljeviću, predsjedniku Udruženja penzionera Republike Srpske Ratku Trifunoviću i predsjedniku skupštine udruženja Slobodanu Brdaru. Priznanja je uručio predsjednik Udruženja penzionera opštine Srbac Ostoja Romić.

(Izvor i foto: nacelnik.net)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *