Udruženje penzionera Sokolac pomaže najugroženije članove

Skupština opštinskog Udruženja penzionera na Sokocu usvojila je danas Program rada i finansijski plan za ovu godinu prema kojem se očekuju prihodi veći od 117.000 KM, kao i izvještaj o radu u prošloj godini.

Predsjednik sokolačkog Udruženja penzionera Delivoje Tošić rekao je u obraćanju članovima Skupštine da su prema danas usvojenom izvještaju o radu u prošloj godini ostvareni prihodi veći od 108.000 KM, dok su rashodi bili 97.590 KM.

Tošić je istakao da se nastavlja dalje angažovanje na rješavanju problema penzionera, te ukazao da najveći problem predstavlja pitanje zdravstvene zaštite jer je veliki broj penzionera u teškom materijalnom stanju.

On je naveo da je na području opštine Sokolac ukupno 2.731 penzioner, od kojih su 2.647 članovi Udruženja. On je naveo i da su u prošloj godini umrla 103 penzionera, te da su za troškove sahrana islatili 31.200 KM.

Tošić je istakao da je u skladu sa odlukama nadležnih organa u 2023. novčana pomoć dodijeljena za 517 korisnika, te obezbijeđeno drvo za ogrev za 111 penzionera na odgođeno plaćanje na šest mjesečnih rata prema potpisanom protokolu sa preduzećem „Šume Republike Srpske“ i ugovorom sa Šumskim gazdinstvom „Romanija“.

(Izvor i foto: opstinasokolac.net)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *