Udruženje penzionera Živinice obilježilo Dan penzionera

Na dnevnom redu 9. redovne sjednice skupštine Udruženja penzionera/umirovljenika Živinice našlo se devet tačaka, najznačajnija pitanja odnosila su se na odabir novog rukovodstva zbog odstupanja starog.

Kada je u pitanju rad Udruženja penzionera/umirovljenika grada Živinice ističu da su zadovoljni završenim poslovima iako su se u proteklih godinu dana suočili sa mnogobrojnim problemima od kojih kao glavni ističu konstantan rast cijena različitih potrebština, a čije nove cijene penzioneri najviše osjete.

Bez obzira na izrazito tešku proteklu godinu kako su je penzioneri nazvali, u narednom periodu očekuju da status penzionera u društvu bude na daleko boljem nivou, ali i da se riješe vitalna pitanja i problemi koje penzioneri imaju.

Nakon radnog sastanka te imenovanja novih rukovodioca skupštine i usvajanja plana rada u narednom periodu uslijedio je i svečani dio današnje sjednice. 25. oktobar obilježava se kao Dan penzionera, a tim povodom danas su čitani i prigodni referati te je održana i mala zakuska sa kojom su penzioneri/umirovljenici grada Živinice na skroman način zbog mjera kriznog štaba u cilju suzbijanja pandemije korona virusa obilježili svoj dan.

(Izvor i foto: rtvzivinice.tv)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *