Uletilović: Vlast podržava penzionere po svim pitanjima

Predsjednik banjalučkog Udruženja penzionera Zoran Uletilović ocijenio je da je saradnja sa Vladom Republike Srpske i republičkim institucijama izuzetno dobra, te da penzioneri imaju podršku po svim pitanjima.

“Saradnja sa republičkim nivoom vlasti je izuzetna. Oni podržavaju penzionere po svim pitanjima i pomažu kolike su njihove mogućnosti”, izjavio je Uletilović za Srnu.

On je podsjetio da su penzije prva stavka u republičkom budžetu, ali i da penzioneri sa najnižim primanjima ne mogu biti u potpunosti zadovoljni sa usklađivanjem penzija od devet odsto.

Prema njegovim riječima, najstarija populacija Srpske je svjesna da je ovaj procenat nedovoljan, kao i da se u trenutnoj situaciji ne može više ni očekivati.

Uletilović je istakao da banjalučki penzioneri imaju određene naznake da bi mogli da budu uvršteni kao stavka u gradski budžet.

“Problem je da li će biti usviojeni i rebalans i budžet grada Banjaluka. Tu postoje određena politička prepucavanja, a mi nismo i ne želimo da budemo dio toga”, rekao je Uletilović.

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske usvojili su 14. decembra Budžet Republike Srpske za 2024. godinu čiji ukupni okvir iznosi 5,735 milijardi KM.

Za penzije je planirano 1,785 milijardi KM, što je za 11 odsto više od rebalansa za 2023. godinu.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *