Višković: Penzioneri od aprila opet mogu besplatno u banju

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da će Vlada nastaviti posvećeno da radi na poboljšanju materijalnog i socijalnog statusa penzionera, a koji je najbolje vidljiv kroz dosadašnja povećanja penzija koja u ovoj godini iznose 9,2 odsto, odnosno za 170 milona KM više na godišnjem nivou.

Višković je na sastanku sa predstavnicima Udruženja penzionera rekao da će i ove godine biti nastavljen Projekat banjske rehabilitacije penzionera za koji je u ovom momentu izdvojeno 500.000 KM, a od 2019. godine 2,25 miliona KM.

On je istakao da penzioneri ovu uslugu mogu koristiti već u aprilu, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Predsjednik Udruženja penzionera Ratko Trifunović zahvalio je za podršku i posvećenost pristupu koji Vlada Srpske njeguje prema ovoj populaciji, a koji se odnosi na značajan i kontinuirani rast penzija.

Tokom sastanka naglašen je značaj Projekta banjske rehabilitacije, koji je u prošloj godini iskoristilo 1.000 penzionera.

Osim toga, istaknuta je važnost saradnje sa ministarstvima u Vladi i Fondom zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, koja je rezultirala proširenjem broja lijekova na A i B listi.

Tokom razgovora je naglašen značaj projekata i aktivnosti koje Udruženje penzionera realizuje uz pomoć Vlade Republike Srpske, a koji se odnose na poboljšanje materijalnog položaja, zdravstvene zaštite, kao i društvenog života penzionera.

 

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *