Višković sa penzionerima: Redovna isplata penzija i unapređenju standarda prioritet

Premijer Republike Srpske Radovan Višković istakao je da su redovna isplata penzija i aktivnosti na daljem unapređenju standarda i položaja penzionera prioritet Vlade Republike Srpske, te da je rebalansom budžeta izdvojeno više sredstava za isplatu penzija u odnosu na prvobitan plan.

“U Republici Srpskoj prvo se vrši isplata penzija, a zatim svih ostalih davanja iz budžeta”, rekao je Višković i podsjetio da su penzije u Srpskoj od 2013. godine uvećane za 75 odsto.

Na sastanku sa delegacijom Udruženja penzionera Republike Srpske, koju je predvodio predsjednik Ratko Trifunović, razgovarano je o predstojećem redovnom godišnjem usklađivanju i o mogućnosti povećanja penzija, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Delegacija Udruženja penzionera zahvalila je premijeru i Vladi Srpske na odgovornom odnosu prema penzionerima i svemu što čine da bi u kontinuitetu bio poboljšavan standard najstarije populacije građana u Srpskoj.

Osim razgovora o mogućnostima daljeg unapređenja položaja penzionera u Republici Srpskoj, bilo je riječi i o nastavku podrške Vlade banjskom liječenju penzionera, aktivnostima Udruženja penzionera, kao i o ostalim aktuelnim pitanjima.

Na sastanku je istaknuta veoma dobra saradnja Vlade i Udruženja penzionera.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *