Vlada TK osigurala sredstva za penzionisanje 15 radnika iz pet firmi

Za uplatu obračunatih, a neizmirenih obaveza po osnovu doprinosa i naknada, ove godine Vlada Tuzlanskog kantona će izdvojiti 137.087,95 KM, čime će se uplatiti doprinosi i naknade za ukupno 15 radnika

Kantonalna vlada na posljednjoj sjednici dala je saglasnost na “Program mjera za socijalno zbrinjavanje zaposlenika koji su u procesu stečaja, likvidacije, restrukturiranja i privatizacije preduzeća ostali ili ostaju bez posla”, a kojeg provodi JU Služba za zapošljavanje TK.

Za uplatu obračunatih, a neizmirenih obaveza po osnovu doprinosa i naknada, ove godine Vlada Tuzlanskog kantona će izdvojiti 137.087,95 KM, čime će se uplatiti doprinosi i naknade za ukupno 15 radnika.

Riječ je o osam radnika TMN Starić d.d., 3 radnika Bosnia valves d.o.o., 2 radnika Aida d.d., te po jedan radnik Polet d.d. Tuzla i Unioninvest mašinska montaža d.o.o. Tuzla.

S ovim u vezi, Vlada je odobrila navedena sredstva, te dala nalog Razvojnoj banci Federacije Bosne i Hercegovine da, sa depozita po viđenju Vlade Tuzlanskog kantona ove banke prenese iznos od 137.087,95 KM, saopćenop je iz Odjeljenja za informiranje TK.

(tuzlalive.ba)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *