Za 360 penzionera iz Kotor Varoša po 50 KM

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora Udruženja penzionera opštine Kotor Varoš usvojen je finansijski izvještaj za prošlu godinu i plan rada za ovu godinu.

Konstatovano je da je po mjesnim udruženjima podijeljeno 360 jednokratnih pomoći po 50 KM, a predsjednik Udruženja Ratko Čupić je podijelio lično 50 jednokratnih pomoći po 50 KM.

“Ponosni smo na činjenicu da svake godine organizujemo druženje penzionera Kotor Varoša i Teslića na planini Borja. I ove godine ćemo se okupiti 7. jula na dobro poznatoj lokaciji, gdje ćemo razmijeniti mišljenja i iskustva i tako nastaviti okupljanja najstarije populacije ove dvije opštine, a i ove godine će nam se priključiti i penzioneri iz Banjaluke, Čelinca i Kneževa”, rekao je Čupić i dodao da je preko 28.000 KM u prošloj godini izdvojeno za umrle penzionere.

Proteklu godinu je obilježila rekonstrukcija i uređenje sanitarnih čvorova u Domu penzionera, čime su stvoreni mnogo bolji higijenski uslovi.

“Zahvaljujući ljudima dobre volje i prijateljima našeg Udruženja uspjeli smo da, nakon gotovo 50 godina, završimo rekonstrukciju mokrih čvorova, koji su obuhvatali postavljanje keramike i hidroizolacije, kao i molerske radove. Toaleti su sada novi, redovno se čiste i održavaju, a to je veoma važno, prvenstveno iz higijenskih i zdravstvenih razloga”, istakao je predsjednik Mjesnog odbora Udruženja penzionera Kotor Varoš Radenko Krstić.

Takođe, vrijedno je napomenuti da su urađena i dva vanjska toaleta na lokalitetu Borja, gdje se održava tradicionalno druženje penzionera Kotor Varoša i Teslića.

U sastavu Opštinskog udruženja djeluje osam mjesnih udruženja, koji pružaju nesebičnu podršku u cilju pomoći penzionerskoj populaciji.

Redovna godišnja Skupština Udrženja penzionera opštine Kotor Varoš će se u drugoj polovini maja mjeseca.

(Izvor i foto: glaskotorvarosa.com)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *