Za penzionere u FBiH do 300 KM jednokratne pomoći

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić saopštio je da će 23. oktobra biti objavljen Javni poziv za selekciju domaćinstava koja će primiti pomoć Evropske unije, te da će penzioneri dobiti do 300 KM jednokratne pomoći.

Korisnici mogu biti samo najugroženija domaćinstva iz četiri kategorije: korisnika socijalne pomoći, penzionera čija penzija nije veća od zagarantovane, računajući i minimalnu, domaćinstva korisnici dječijeg dodatka i domaćinstva u kojem maloljetnu djecu odgaja samo jedan roditelj.

Delić pojašnjava da se procjenjuje da ima oko 109 hiljada domaćinstava koja imaju pravo na ovu pomoć koja će biti podijeljena u četiri kategorije.

“Prva su penzioneri, koje sljeduje novčana pomoć u iznosu do 300 KM, a ostale tri kategorije mogu dobiti do 600 KM”, navodi ministar.

Delić je juče potpisao sporazume s čelnicima opština i gradova, koji se odnose na realizaciju programa pomoći Evropske unije energetski siromašnim domaćinstvima u FBiH.

Ministar je pojasnio i na koji način građani mogu konkurisati za ovu pomoć.

“Prijavni obrazac će se nalaziti na stranici ministarstva rada i socijalne politike, na stranicima opština i gradova, a podijelićemo te prijavne obrazce i kantonima, moći će se podići i u opštinama u pisanoj formi”, kaže Delić.

(Izvor i foto: Vlada FBiH)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *