Za šest mjeseci isplaćeno 4 miliona KM za naknadu pogrebnih troškova

U prvih šest mjeseci ove godine ostvareno je 15,84 posto više prihoda od doprinosa nego u istom razdoblju prošle godine. Istovremeno rashodi za isplatu penzija veći su za 27 posto, što je posljedica rekordnog povećanja penzija u 2023. godini, koje je iznosilo više od 20 posto, navodi se u Izvješću o financijskom poslovanju Federalnog zavoda MIO/PIO, kojega je, na juče održanoj sjednici u Sarajevu, Nadzorni odbor Zavoda primio k znanju.

U Izvješću se takođe navodi da su rashodi za isplatu naknade za troškove pogreba u prvih šest mjeseci ove godine povećani za 15 posto te su dosegli iznos od 4 miliona KM.

Nadzorni odbor usvojio je Izvješće o radu Ureda interne revizije za prvu polovicu 2023. kao i Operativni plan rada Ureda za treći kvartal 2023. godine. Revizori Ureda interne revizije obavili su, u prvih pola godine, 15 nalaza u službama Zavoda te je rukovodstvu data 51 preporuka za poboljšanje procesa. Nadzorni je odbor primio k znanju i Izvješće o financijskoj reviziji Federalnog zavoda MIO/PIO za 2022., Ureda za reviziju institucija Federacije BiH.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *