5 najboljih aplikacija za starije osobe

Postoje mnoge aplikacije koje su posebno korisne za starije osobe. Evo nekoliko preporuka:

1. **Magnifier & Microscope** – Aplikacija koja pretvara vaš telefon u povećalo ili mikroskop, što može biti od pomoći za čitanje sitnog teksta ili pregledavanje malih predmeta.

2. **Medisafe** – Aplikacija za upravljanje lijekovima, podsjećajući korisnika kada uzeti određeni lijek i prateći njihovu rutinu uzimanja lijekova.

3. **Aplikacija za vježbanje mozga** – Postoje mnoge aplikacije koje nude razne igre i aktivnosti za održavanje mentalne oštrine i poboljšanje pamćenja.

4. **Aplikacija društvene mreže** – Poput Facebook-a ili WhatsApp-a, kako bi se održali u kontaktu sa prijateljima i porodicom, dijelili fotografije i događaje.

5. **Aplikacija za praćenje zdravlja** – Aplikacije poput MyFitnessPal za praćenje prehrane i fizičke aktivnosti ili HeartWatch za praćenje srčanog ritma mogu biti korisne za održavanje zdravlja.

Naravno, važno je da se starije osobe osjećaju udobno s korištenjem ovih aplikacija, pa je preporučljivo provesti vrijeme pokazujući im kako ih koristiti i pružajući podršku dok se navikavaju na nove tehnologije.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *