63.000 penzionera ZE-DO kantona nema predstavnika u Savezu

Savez udruženja penzionera Zeničko-dobojskog kantona koji ima 63.000 članova i Savez udruženja penzionera Unsko-sanskog kantona koji predstavlja 15.000 članova, u Upravnom odboru Saveza udruženja penzionera FBiH nemaju svoje predstavnike.

“Voljom ljudi koji vode Savez u FBiH, Savez udruženja penzionera ZDK koji je treći po brojnom stanju u FBiH, je ostao bez ijednog predstavnika u organima Saveza FBiH”, kaže Mustafa Trakić, predsjednik Saveza ZDK.

Dodaje da su ostali bez dva člana u UO i bez predsjednika Nadzornog odbora.

Trakić naglašava kako je Savez koji predstavlja oštećen, obespravljen jer nema svoje predstavnike u Upravnom odboru, a sada i u Nadzornom odboru. Predsjednik Saveza udruženja penzionera Goražde Suljo Bekan, koji je član Upravnog odbora Saveza FBiH, ima primjedbe na rad Saveza FBiH, rukovodstvo.

“Kao član Upravnog odbora sam tražio na jednoj od sjednica da se napravi tematska na kojoj ćemo se pogledati u oči. Odgovorno tvrdim da to što pričaju kako Trakić nije uskladio statut, nije uredu. Neću dozvoliti nikome iz Saveza FBiH da se miješa u rad udruženja na čijem sam čelu”, kategoričan je Bekan.

Ističe da u Savezu mogu govoriti o onome što im je zajedničko, a nikako ono što hoće predsjednik Upravnog odbora.

Mirsad Terzić, predsjednik Saveza udruženja penzionera Unsko-sanskog kantona kaže da ovaj Savez ima 15.000 članova i nema predstavnika u Upravnom odboru Saveza FBiH.

“Tačno je da trenutno nemamo člana u Upravnom odboru Saveza, ali problem je nastao unutar nas. Kada na Skupštini izglasate promjene, onda iz svih gradskih organizacija trebaju staviti potpis na skupštini, što nije učinjeno i Kantonalno ministarstvo pravosuđa USK je odbilo da upiše promjenu”, ističe Terzić.

Pojašnjava da su ponovo održali 25. jula Skupštinu  i svi su potpisali, te očekuju rješenje ministarstva. Nakon toga će imati svog predstavnika u Upravnom odboru Saveza udruženja penzionera FBiH.

(Izvor: Faktor; Foto ilustracija: yandex)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *