Besplatan javni prevoz za penzionere sa najnižim primanjima

javni prevoz penzioneri

Elektronske kartice za besplatan javni prevoz uručene su danas penzionerima sa penzijom do 285 KM u Parku Mladen Stojanović u Banjaluci.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je lično uručio kartice i istakao da je ovo značajan trenutak jer svjedočimo najvećim olakšicama, pružajući mogućnost besplatnog prevoza penzionerima sa najnižim primanjima, dok je prevoz za ostale penzionere povoljniji za 30%.

“Penzionerima koji nemaju najniže penzije, prevoz će biti povoljniji za 30%. Zahvaljujući subvencijama koje smo osigurali, naši penzioneri nisu osjetili teret poskupljenja, uprkos visokom rastu cijena goriva na tržištu”, istakao je Stanivuković.

Najavio je i dodatno olakšanje za penzionere u vidu “kartica prijateljstva”, koje će Grad Banjaluka obezbijediti. Ove kartice će penzionerima omogućiti određene popuste u određenim apotekama i prodavnicama.

“Ideja je da ove kartice povežemo s karticama za javni prevoz, kako bi naši penzioneri ostvarili dodatne olakšice za svoje svakodnevne potrebe”, rekao je Stanivuković. Takođe je naglasio da Grad može uticati na smanjenje troškova i pružiti određene olakšice, iako ne odlučuje o visini penzija.

Gradonačelnik je takođe najavio da će se ići u pravcu pružanja posebnih pogodnosti penzionerima u pogledu cijena komunalnih usluga.

Jedna od penzionerki, Vinka Škrbić, izrazila je zahvalnost za ovu podršku. “Za nas s vrlo niskim primanjima, ovo što ne moramo plaćati javni prevoz ima veliki značaj”, rekla je.

Pored ugodnog druženja, penzioneri su imali priliku da besplatno provjere krvni pritisak i šećer na punktovima organizovanim u saradnji s Gradskom organizacijom Crvenog krsta Banjaluka.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *