Četiri jeftine ideje koje zamjenjuju ovlaživač vazduha

U otklanjanju posljedica suvog vazduha u kući pomažu zdrave metode na kojima će vam biti zahvalan vaš imunološki sistem.

1. Posude s vodom na radijatoru

U keramičku posudu na radijatoru nalijte vodu i ukapajte nekoliko kapi eteričnog ulja lavande, eukaliptusa, čajevca i mente. Isparavanje vode podići će vlažnost vazduha dok će eterična ulja, koja osim ugodnog mirisa imaju važna antivirusna svojstva, pogodno djelovati na disajne puteve, ali i na otklanjanje umora.

2. Zračenje prostorija

Osnovno pravilo prilikom zračenja prostorija zimi i povećanja vlažnosti u vazduhu je vrijeme držanja prozora otvorenim zavisno o vanjskoj temperaturi. Tačnije, što je vani hladnije, manje otvarajte prozore jer čisti zrak koji ulazi u prostoriju trenutno postaje suv i crpi postojeću vlažnost u zraku. Rješenje je zračenje prostorija do tri puta dnevno u kratkim periodima, prenosi zadovoljna.dnevnik.hr.

3. Veš osušen pored radijatora

Umjesto da mokar veš sušite u skrivenim prostorijama, radije ga iskoristite kao prirodni ovlaživač vazduha. Stalak za sušenje veša stavite što bliže uz radijatore, voda iz veša isparavaće i ujedno održavati vlagu u vazduhu pogodnom.

4. Iskuhavanje vode s korom citrusa

U obični lončić stavite vodu i u nju narežite koru narandže ili limuna i pustite na laganoj vatri da ključa. Pare prilikom isparavanja podići će vlažnost vazduha, a miris citrusa podići će vaše raspoloženje.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *