Delić pojasnio da li će svi penzioneri dobiti isti iznos isplate EU pomoći

Javni poziv za selekciju domaćinstava za podjelu EU pomoći kao podrške Bosni i Hercegovini u prevazilaženju energetske krize zatvoren je u petak, 10. novembra. Građani s nestrpljenjem očekuju formiranje lista te konačnu isplatu sredstava.

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić pojasnio je ranije kako će i tokom ove sedmice opštine u aplikaciju unositi zaostale prijave, nakon čega se steći uvid u podatke koliko prijava je ukupno podneseno na javni poziv, a nakon zatvaranja aplikacije slijedi uparivanje podataka iz prijava s podacima iz Poreske uprave.

Također, Delić ranije je kazao kako su za kategoriju penzionera planirane su isplate do 300 KM jednokratne pomoći.

Ministar je danas za Faktor pojasnio i da li će sva domaćinstva iz jedne od kategorija primiti isti novčani iznos ili će se to raspoređivati prema određenim kriterijima.

” Iznos koji je namijenjen za lot penzionera podijeliće se sa ukupnim brojem onih koji su ostvarili pravo na sufinansiranje, te će tako dobiti isti iznos sredstava. Dakle, visina zavisi od ukupnog broja onih koji su ostvarili pravo na sufinansiranje. Isto važi i za ostale kategorije”, naveo je on.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *