Udruženje žena “Gnojnica” proslavilo mali jubilej

Udruženje žena “Gnojnica” Lukavac osnovano je prije pet godina. Članice udruženja su napravile značajan rezime realizovanih aktivnosti na ovaj “mali jabilej”, te su veoma zadovoljne postignutim rezultatima i uspjehom.

Ostvarile su mrežu prijatelja i saradnje sa drugim udruženjima žena na području TK, a kako jesen sa sobom donosi i najviše druženja, aktulne su manifestacije pravljenja zimnice, gdje ove vrijedne žene pokažu zavidno kulinarsko umijeće.

Njihove aktivnosti odnose se na organizaciju različitih manifestacija, događaja, kao i promocije bh. tradicije i običaja, a u zavisno od godišnjeg doba i sezona tako se prilagođavaju u pravljenju raznih slatko-slanih poslastica.

Učesnice su brojnih sajmova, humanitarnih i društvenih akcija, kao i drugih aktivnosti vezanih za lokalnu zajednicu.

U pet godina rada i djelovanja bilo je mnogo uspona i padova, kaže predsjednica udruženje Zahida Ikanović, ali svaki neuspjeh učini ih još jačim i hrabrijim.

Mnogo je planova za narednu godinu, a jedan od njih je osnivanje zadruge gdje bi poljoprivredni proizvođači sa područja njihove mjesne zajednice mogu prodavati domaće proizvode, voće i povrće.

(Izvor i foto: ntv.ba)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *