Facebook i Instagram uvode ograničenja, a evo na koga se odnose

Kompanija Meta najavila je primenu novih ograničenja pristupa određenim sadržajima za adolescente na Facebooku i Instagramu, kako bi promovisala “bezbjednu i odgovarajuću” upotrebu za njihov uzrast.

Grupacija će sada podrazumjevano postaviti sve naloge adolescenata u strožu konfiguraciju dve društvene mreže, što “otežava dolazak u kontakt sa potencijalno osjetljivim sadržajem”.

Mjera se odnosi na naloge identifikovane da pripadaju tinejdžeru čija je starost između 13 godina (minimalno potrebno za registraciju) i 15 godina (18 godina u određenim zemljama).

Ta konfiguracija takođe ograničava pristup, za druge korisnike, listi “prijatelja”, praćenim nalozima, kao i mogućnost komentarisanja postavljenih poruka.

Pretraga određenih riječi kao što su “samopovređivanje”, “samoubistvo”, “poremećaji u ishrani” ili “bulimija”, neće dati nikakve rezultate za adolescente.

Umjesto toga, korisniku će biti prikazana poruka o prevenciji koja predlaže da kontaktira profesionalca, prijatelja ili da konsultuje listu savjeta koji će mu vjerovatno pomoći, navodi se u poruci objavljenoj na veb stranici kompanije Meta.

Međutim, to neće spriječiti tinejdžera da razgovara o svojim mogućim problemima ili poteškoćama na Instagramu ili Facebooku sa nekim od svojih kontakata.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *