Penzioner iz Zavidovića osvojio 1,3 miliona KM

U direkciju Lutrije Bosne i Hercegovine javio se dobitnik iz Zavidovića koji je naplatio dobitak od 1,3 miliona maraka. Dobitnik je penzioner već duži niz godina i ovaj dobitak mu je dobrodošao. Redovan je igrač klasičnih igara na sreću, a najviše igra TV Bingo i Loto. Do sada je osvajao manje dobitke u ovim igrama, a nedavno je osvojio i 2.000 KM u igri LOTO 6/39.

Na samom početku razgovora dobitnik je zamolio da ostane anoniman. Kako kaže, od 2004. godine igra TV Bingo i to mu predstavlja vid zabave i rado prati uživo izvlačenje brojeva. Nikada nije kupovao više od 3 bingo listića, tako je bilo i posljednji put kada je odigrao Novogodišnji TV Bingo.

Za dobiveni novac odlučio je kupiti dva stana u Sarajevu, a ostatak novca će ostaviti kako bi mogao uživati u svojim penzionerskim danima. Dio sredstava je planirao podijeliti i u dobrotvorne svrhe te pomoci socijalno ugroženim porodicama.

Dobitnik i njegov sin su se vozali u autu, zaustavili su se pored uplatnog mjesta Lutrije BiH u Živinicama te je zamolio sina da izađe i kupi tri bingo listića, što je ovaj i učinio.

Zanimljivo, u novogodišnjoj noći pratio je izvlačenje brojeva, ali nije križao brojeve na svojim bingo listićima. Tek kada je voditelj saopštio da je milionski džekpot pogođen u Zavidovićima, on se, kako kaže, „trznuo“ te uzeo papir i olovku da na komadić papira zapiše serijski broj dobitnog listića. Nakon sto je završeno izvlačenje brojeva nastavio je gledati novogodišnji program te je otprilike u jedan sat ujutro uzeo svoje bingo listiće i provjerio

Kada je vidio da se serijski broj listića podudara s njegovim, nije mogao da vjeruje. Kako nam je rekao, nije mogao spavati cijelu noć jer je razmišljao kako će sakriti da je upravo on dobitnik.

Dodao je da je nekoliko dana nakon što je saznao da je osvojio milionski dobitak prošetao po ulicama Živinica te je u razgovorima drugih ljudi čuo kako vladaju velika zainteresiranost i euforija, ali i radoznalost ko je osvojio taj dobitak. Na pitanje da li je uzbuđen zbog ogromnog dobitka, kazao je da uopšte nije uzbuđen te da samo razmišlja na koji način da sačuva anonimnost.

(Izvor: Dnevni avaz)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *