Gdje će penzioneri dočekati Novu godinu, šta nude gradovi u BiH?

Svi se radujemo dolasku Nove godine, jer to je prilika da se okupimo sa dragim ljudima i zajedno proveselimo. S obzirom da je naša starija populacija suočena i sa niskim primanjima većina će Novu godinu proslaviti kod kuće, sa prijateljima i porodicom, ali ima i onih koji se raduju proslavama na trgovima i druženju na otvorenom uz vrhunske muzičke spektakle.

Penzionerka Gordana iz Banjaluke kaže da će 31. decembra biti u kući, čuvati unuke, ali da će 1. januara, zajedno sa prijateljicama, ići na koncert Lepe Brene, koji je planiran da se održi na platou kod Parka Mladen Stojanović u Banja Luci.

“Najluđu noć u Novoj godini prepustila sam mlađima, snahi i sinu, ja ću da uživam drugi dan”, kaže Gordana za Penzionerski centar.

Njen sugrađanin Mahajlo ističe da mu Nova godina odavno ne predstavlja nikakvu zabavu, ali da ipak ispoštuje onu tradiciju čekanja ponoći uz laganu večeru i TV program zajedno sa svojom suprugom.

Građane Banjaluke i turiste koji novogodišnje praznike planiraju provesti u najvećem gradu Srpske 31. decembra zabavljaće Željko Samardžić, a 1. januara Lepa Brena.

Uzbudljiva atmosfera obilježiće doček Nove 2024. godine i u Mostaru. Organizatori su najavili spektakularan nastup poznatog muzičara Željka Joksimovića kao glavne zvijezde večeri.

Penzioner Avdo iz Mostara kaže da obavezno ode na centralnu proslavu da posluša malo muzike, ali i pogleda spektakularni vatromet sa Starog mosta.

“Nama starima ne ostaje puno toga da nas obraduje. Meni dođe familija, malo se gostimo i veselimo, a na kraju uživamo gledajući vatromet”, ističe Avdo.

Grad Sarajevo intenzivno se priprema za spektakularan doček Nove 2024. godine. U saradnji s bendovima poput Letu štuke, Bombaj štampe, Zabranjenog Pušenja i Crvene Jabuke, te uz scenarij bh. glumca Zenita Đozića, grad će predstaviti jedinstven audio-vizualni događaj nazvan “Sarajevska priča”.

Međutim, ono što starije Sarajlije veseli je novogodišnji koncert Sarajevske filharmonije koji će se održati u Narodnom pozorištu Sarajevo 31.12. sa početkom u 19.30.

“Veoma se veselimo ovakvoj vrsti novogodišnje proslave. Nakon koncerta planiramo malo prošetati po centru, popiti kuvano vino i pogledati vatromet”, kažu penzioneri Irma i Irfan iz Sarajeva.

Zeničani će uživati u nezaboravnom dočeku uz nastup jedne od najsjajnijih estradnih zvijezda, Marije Šerifović. Centralni gradski trg će oživjeti s 20 adventskih kućica, nudeći raznovrsnu ugostiteljsku i gastro ponudu.

“Supruga i ja planiramo organizirati večeru za prijatelje, a pred ponoć planiramo prošetati do Trga i pogledati vatromet uz kuhano vino. Nadamo se samo da neće biti veliki minus”, kaže Semir iz Zenice.

Trebinju će na Trgu slobode za doček Nove 2024. godine nastupiti OK Bend.

“Biće organizovan i doček „Dečije Nove godine“, kao i zanimljiv program 1. januara u ulici Jovana Dučića – druženje uz muziku”, najavljeno je iz Gradske uprave Trebinje.

Dobojlije će, tradicionalno uživati u sadržajima prazničnog karaktera za sve uzraste.

“Za doček je je planiran koncert Igora Vukojevića i benda uz gosta Nedu Petrušić, a manifestacija „Zimska čarolija“ u trajanju od 22.12.do 14.1. podrazumijeva raznovrsnu ponudu u prazničnom duhu”, rekli su iz Gradske uprave Doboj.

Ukoliko ste ipak planirali da novogodišnju noć dočekate u kućnoj atmosferi možete i da organizujete veče gledanja omiljenog filma ili plesanja uz vama omiljene hitove.

Ne zaboravite da je najvažnije proslaviti Novu godinu na način koji vam odgovara i pruža vam radost. Važno je biti okružen prijateljima i voljenim osobama kako biste zajedno dočekali Novu godinu.

Piše: Sandra Vukić/Penzionerski centar

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *