Goražde dobija novi Dom za stara i iznemogla lica

Korisnici usluga Doma za stara i iznemogla lica Goražde za nekoliko dana uselit će u zgradu bivšeg đačkog doma koji će poslužiti kao privremeni smještaj do izgradnje novog objekta u Rasadniku.

Ovaj projekt će sa 4,1 milion KM finansirati Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u okviru državnog projekta CEB 11.

Prema riječima ministra za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice BPK Senada Celje, osiguranjem alternativnog smještaja i rušenjem postojećeg objekta BPK Goražde ispunjava svoj dio obaveza u previđenom roku.

“Grad Goražde nam je izašao ususret i ustupio objekt koji smo mi u potpunosti renovirali. Krenulo se s preseljenjem inventara i namještaja i u narednim danima trebali bi da se presele i sami korisnici. Imamo ugovor s firmom “Okac”, koja treba srušiti stari objekat”, kazao je Celjo.

Projekt izgradnje novog objekta Doma za stara i iznemogla lica Goražde realizuje se u skladu s ugovorom između BPK, FBiH i Gradske uprave Goražde, a radovi bi trebali biti završeni za godinu dana.

(Izvor i foto: gorazdeonline.com)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *