Istražili smo: Evo gdje možete kupovati bijelu tehniku na rate i sa popustima

Većina građana treće životne dobi svoje životne potrebe ne bi mogli podmiriti da im nije porodice. Da bi izašli u susret starijim sugrađanima, mnoge trgovine bijelom tehnikom, uz ugovore sa Fondom PIO, bankama i mikrokreditnim organizacijama nude popuste za penzionere, kao i mogućnost plaćanja na rate. Većina tih kredita se odobrava bez kamate, a mnogi daju i dodatni popust za naše najstarije građane.

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske ima zaključene ugovore sa više trgovina na području Republike Srpske.

Neke od njih su: “BG Eletkronic” Bijeljina, “Sony Computers” Bijeljina,”Triomax” Bijeljina, “Centrum Trade” Banja Luka,”Zoki” Banja Luka,”Elektro group” Derventa, “Aris Elektronic” Doboj, PR “Media Market” Prijedor, “Gorenje Commerce” Sarajevo, “Tehno Vox” Istočno Novo Sarajaevo, “Tehno Plus” Trebinje i drugi.

“Uz zahtjev za zaključivanje ugovora o vršenju obustava na novčanim primanjima penzionera potrebno je da se dostavi i saglasnost Udruženja penzionera Republike Srpske, odnosno od predsjednika Udruženja penzionera Republike Srpske”, istakli su u Fondu PIO RS  za Penzionerski Centar.

Dodaju da se obustave od penzija koje Fond vrši po osnovu ugovora sa privrednim subjektima vrše nakon dostavljanja spiskova, u formi koja je propisana ugovorom sa tim privrednim subjektom, zajedno sa popunjenim izjavama penzionera.

Takođe, u nastavku vam donosimo spisak nekoliko radnji u kojima penzioneri mogu kupovati na rate:

BINGO

U maju ove godine kompanija Bingo je potpisala Ugovor sa Fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske, na osnovu kojeg je korisnicima prava na penziju na području Republike Srpske omogućena kupovina neprehrambenih artikala na odloženo plaćanje.
Penzioneri na ovaj način ostvaruju pravo na kupovinu artikala iz asortimana tehnike, bijele tehnike, malih kućanskih aparata, namještaja, dekoracija za dom, posuđa, vrtnog namještaja, dječijeg programa, odjeće, obuće, asesoara, na rate bez kamate.
Prilikom svake kupovine ove vrste, penzioneri trebaju pripremiti orginale sljedećih dokumenata: ček od zadnjeg mjeseca kada je penzija uplaćena, ličnu kartu i CIPS prijavu.
Što se tiče Federacije BiH, kompanija Bingo ima ovakvu praksu i za penzionere na području Tuzlanskog kantona.

ZEUS

Još jedna firma koja ima sklopljen ugovor sa Fondom PIO RS je i kompanija Zeus.
“Penzioneri koji ostvaruju primanja preko Fonda mogu kreditirati robu do osam rata u našim trgovinama”, navodi se na internet stranici firme Zeus. Tu stoji i da su dokumenta potrebna za kredit: posljednji ček od penzije, lična karta, te formular koji popunjavate na licu mjesta.
Poslovnice u kojima penzioneri mogu ostvariti ovo pravo nalaze se u Banjaluci, Gradišci i Prijedoru.

OMEGA

Omega d.o.o. je već preko 20 godina ekskluzivni uvoznik i distributer brendova Beko i Grundig za Bosnu i Hercegovinu. Posjeduje i najveći lanac specijalizovanih trgovina za prodaju bijele tehnike sa 38 maloprodajnih objekta “Omega shop” u BiH.
U njihovim prodavnicama penzioneri mogu kupovati preko penzionerskog kredita i to do 12 rata, dok je minimalni iznos rate 30 KM.
“Potrebni su Vam dva zadnja čeka od penzije, lična karta i CIPS povrda o prebivalištu. Ako je penzioner stariji od 70 godina, potreban je i žirant”, naveli su iz firme “Omega”.

IMTEC

IMTEC je domaća firma koja ima prepoznatljiv lanac izložbeno-prodajnih lokacija na području čitave BiH. Za svoje kupce nude širok asortiman laptopa, mobitela, PC računara, te raznih malih i velikih kućanskih aparata.
“Maksimalno smo fokusirani da kupcima omogućimo jednostavnu kupovinu na rate, a tu svakako spada i naša najstarija populacija”, navode u IMTEC-u, te dodaju da su za penzionere omogućili jednostavniju kupovinu na rate do 24 mjeseca, uz minimalnu proceduru na licu mjesta.
Slične dokumente kao i kod ostalih radnji trebate donjeti i za kupovinu u IMTEC-u: Lična karta, CIPS potvrda prebivališta i posljednji ček od penzije.
Svoje radnje IMTEC ima u Sarajevu, Visoko, Tešanj, Tuzli, Zenici, a putem online trgovine imtec.ba isporučuju proizvode na teritoriji čitave BiH.

Tropic

Tropic maloprodaja je kompanija koja se uspješno bavi trgovinom punih 30 godina. U Tropic radnjama moguća je kupovina robe na rate za sve penzionere koji prenzije primaju peko Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje RS.
“Kupujte na rate, bez kamate i učešća do 12 mjeseci”, slogan je ove kompanije, a namjenjen je upravo penzionerima.
Robu koju penzioneri mogu kupovati u Tropic marketima je: tehnika, kućni tekstil, auto oprema, namještaj, sezonska roba, motori, bicikli, sprave za fitnes, igračke, posuđe i proizvodi iz aktuelnog projekta lojalnosti.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *