Koje su funkcije WiFi tehnologije?

Wi-Fi je tehnologija koja omogućava bežičnu vezu sa internetom. To vam omogućava da se povežete na internet i koristite internet usluge na uređajima kao što su pametni telefoni, laptopovi, tableti i drugi bežični uređaji.

Konkretno, Wi-Fi koristi radio talase za prenos podataka između uređaja i bežičnog rutera ili pristupne tačke koja je povezana na širokopojasnu internet mrežu. Ruter emituje Wi-Fi signal koji uređaji hvataju i koriste za uspostavljanje veze sa internetom.

Prednost Wi-Fi mreže je u tome što vam omogućava da se slobodno krećete unutar raspona signala, bez potrebe za fizičkim povezivanjem sa ruterom. To znači da možete biti udobno smješteni bilo gdje u vašem domu ili prostoru i još uvijek imati pristup internetu.

Da biste koristili Wi-Fi, trebate imati uređaj s podrškom za Wi-Fi i pristup do Wi-Fi mreže. Obično je potrebno unjeti lozinku ili se prijaviti na Wi-Fi mrežu kako biste ostvarili vezu. Nakon što ste povezani, možete surfati internetom, slati poruke, gledati video sadržaj i obavljati druge online aktivnosti kao da ste povezani žičano.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *