Koliko će ograničavanje marži rasteretiti kućne budžete

Svako spuštanje cijena u vrijeme konstantnih poskupljenja je dobro došlo. Ali, koliko će ono stvarno rasteretiti opterećene kućne budžete? Ili je i dalje opravdana bojazan dijela građana od scenarija da bi se moglo birati izmеđu platiti račune ili jesti.

Sa ispod prosječnom penzijom Banjalučanka, kao i većina penzionera dobro pazi šta kupuje. Prati akcijske cijene, a sada i markicu Društveno odgovorni. Ali, nema prevelika očekivanja jer su cijene svakako previsoke u odnosu na primanja. Market koji je posjetila ekipa BHRT-a odlučio se da za akciju Društveno dogvoorni izdvoji artikle njihove robne marke, te se mogu ostvariti popusti.

Na policama je mnogo više označenih artikala, ali ono što uočavaju potrošači je da još nema sniženih namirnica za svakodnevnu upotrebu poput mlijeka, mesa, brašna i kruha.

Na listi 19 dodatnih proozvoda koji su predstavljeni u resornom ministarstvu su i mliječni te proizvodi od mesa određenih proizvođača, začini, zamrznuto voće i povrće, sredstva za higijenu i drugi, a na policama bi se trebali naći do kraja sedmice kada očekuju da kampanja u potpunosti zaživi.

Sličnom akcijom i Vlada Federacije BiH nastoji odgovoriti na poskupljenja životnih namirnica. Sa trgovcima je dogovoreno ograničavanje cijena za ukupno 34 artikla, a nakon sastanka koji će održati ove ili sljedeće sedmice trebalo bi biti poznato i kada će akcija zvanično početi.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *