Lakši način za otplatu kredita

Svaki kredit je dobar ukoliko se dobro upravlja sa njim, tj. sa novcem koji pozajmimo od banke.

Bez obzira da li je u pitanju keš kredit, kredit za refinansiranje ili stambeni kredit, nijedna od ovih bankarskih pozajmica vam neće praviti problem ukoliko ih uzimate namjenski, tj. ako imate jasan plan za šta vam taj novac treba. Upravo ovaj momenat je često ključan kada je riječ o možda i najvećoj zabludi kada je riječ o kreditima.

A ta najveća zabluda može da se sažme u jednu rečenicu koju često imamo prilike da čujemo:

– Svi uzimaju kredite, pa što da ne uzmem i ja…

Upravo u ovakvom pristupu može da leži korijen kasnijih problema u otplati kredita. Jer, kada je riječ o kreditima, ključna stvar kada ih podižemo u banci često ne mora da bude ni NKS ni ЕKS, niti dodatni i skriveni troškovi, već prije svega jasna ideja zbog čega kupujemo kredit od banke.

Da li je to kupovina stana (stambeni kredit), refinansiranje nekog postojećeg kredita ili drugog bankarskog proizvoda za koji otplaćujemo rate (kredit za refinansiranje) ili jasan cilj zbog koga uzimamo keš kredite – potpuno je svejedno, dok sa sigurnošću znamo tri stvari, a to su:

  • svrha kupovine kredita od banke
  • tačna cifra koja nam treba
  • imamo prihode koji nam obezbjeđuju otplatu kredit,

Kada su ispunjena ova tri uslova, onda je gotovo izvjesno da nećemo imati problema sa otplatom bilo kog kredita. Međutim, još jednom valja istaći da treba izbjegavati podizanje kredita ‘zato što ih svi drugi uzimaju’ ili ako nemate jasnu ideju koliko vam novca tačno treba i za šta vam je potreban taj novac, prenosi Srpskainfo.

Ukoliko ste ispunili makar ova dva ‘uslova’, onda ste dobar dio posla već odradili i lakše ćete otplatiti kredit koji kupujete od banke

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *