Milić: Vanredno povećanje penzija ako se obezbijede uslovi

Direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske Mladen Milić rekao je da je za vanredno povećanje penzija potrebno obezbijediti potrebne preduslove.

Milić je rekao i da Vlada Republike Srpske, kao i svih prethodnih godina, prati stanje kada je riječ o prihodima po osnovu doprinosa za penzijsko-invalidsko osiguranje i uopšte prihodima kada je riječ o budžetu Republike Srpske.

“Ukoliko se obezbijede, kao što je bilo i prethodnih godina, realni izvori finansiranja i poveća prihod po osnovu doprinosa, nema razloga da ne bude nekog vanrednog povećanja”, rekao je Milić novinarima u Tesliću, gdje je u toku sjednica Upravnog odbora Udruženja penzionera Republike Srpske.

On je naveo da pokazatelji prvog kvartala ukazuju da je budžet Fonda PIO u minusu, te izrazio očekivanje da bi drugi kvartal to trebao da “popegla”, dok bi treći i četvrti kvartali trebali znatno da smanje taj nedostajući minus.

Milić je dodao da je riječ o uobičajenoj situaciji za prvi kvartal kada su prihodi niži u odnosu na drugi, treći, a naročito za četvrti kvartal.

(Izvvor: Srna)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *