Milić: Vlada Srpske odgovornom politikom stabilizovala penzioni sistem

Direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranja Republike Srpske Mladen Milić izjavio je u Tesliću da je Vlada Srpske, uprkos svim globalnim poremećajima i krizama, odgovornom politikom, odlukama i mjerama uspjela da stabilizuje penzijski sistem i da u posljednje tri godine uvijek za nekoliko dana prije 10. u mjesecu isplaćuje penzije.

U Tesliću je počela završna smotra 22. Šahovskog prvenstva penzionera Republike Srpske, koje traje do nedjelje, 10. septembra.

On je istakao da Fond za penzijsko invalidsko osiguranje radi u skladu sa planom i programom, iako je rečeno prije 12 godina, kada je preuzeo fond, da je ovo kraj fonda, te da neće moći da isplati narednu penziju.

Milić je novinarima rekao da je Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske danas završilo i isplatu pomoći za grijanje za penzionere.

Milić je u Tesliću otvorio završnu smotru 22. Šahovskog prvenstva penzionera Republike Srpske, koje traje do nedjelje, 10. septembra, i odigrao prvi potez na šahovskoj tabli.

Predsjednik Udruženja penzionera Ratko Trifunović kaže da na finalnom šahovskom takmičenju učestvuje 80 penzionera, koji su prošli kvalifikacije od oko 1.000 prijavljenih.

Trifunović je poručio da su članovi ovog udruženja zadovoljni mjerama Vlade Republike Srpske na čelu sa premijerm Radovanom Viškovićem, koji je i generalni pokrovitelj ovog prvenstva.

On je podsjetio da je Vlada Republike Srpske od januara prošle do januara ove godine penzije povećala procentno za 27,5 odsto, što je efektivno više od 30 odsto, tako da su penzioneri tim povećanjima i usklađivanjima zadovoljni.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *