Najstariji penzioner Opštinske uprave Šamac ima 92 godine

U opštini Šamac organizovan je prijem za 51 penzionera Opštinske uprave kojima su uručeni skromni pokloni i novčani bon.

Načelnik opštine Đorđe Milićević istakao je da je ovaj prijem postao tradicija te da je to prilika da penzioneri daju savjete za poboljšanje uslova života u opštini.

“Pozovemo ih da razgovaramo, da vidimo možemo li nešto pomoći i da se družimo sa onima koji su dio svog života ostavili u ovoj ustanovi, čast mi je biti sa njima”, rekao je Milićević.

Svečanosti je prisustvovao i najstariji penzioner opštinske uprave Pejo Sarić /92/, koji je u penziji 32 godine. U penziju je, kako je rekao, otišao sa 60 godina života i 40 godina staža.

“Ovo je divna tradicija, da se podsjetimo gdje smo završili radni vijek i da malo porazgovaramo. Osjećam se dobro, naravno uz lijekove. Drago mi je kada vidim ovu mladost da radi. Sada je njihovo vrijeme”, kaže Sarić.

Stevan Aranđić, koji je najmlađi penzioner, kaže da je u penziju otišao prije nešto manje od godinu danas i to sa 64 godine života i 40 godina radnog staža, da je mogao raditi još godinu dana, ali da je lijepo biti penzioner i svoje mjesto ustupiti mlađima.

(Izvor i foto: Srna)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *