Odluka donesena: Penzionerima iz Banjaluke odobrena jednokratna pomoć od 100 KM

povecanje penzije

Na nedavnom zasjedanju Skupštine grada Banjaluka, usvojena je Odluka o preraspodjeli budžetskih sredstava u iznosu od približno četiri miliona KM, koju je predložio gradonačelnik Draško Stanivuković.

Prema ovoj odluci, planirano je da oko 40.000 penzionera primi jednokratnu pomoć od 100 KM direktno na njihove lične račune. Odbornici su jednoglasno podržali ovu odluku, sa svih 22 prisutna odbornika koji su glasali za.

Podsjećamo da je prethodno, na zahtjev većine u Skupštini, predloženo da se navedeni iznos uplati na račun “Elektroprivrede” i da se pomoć koristi za namirenje računa za električnu energiju.

Međutim, novom odlukom, nakon političkih rasprava i neslaganja, većina u Skupštini prihvatila je prijedlog gradonačelnika Stanivukovića da se pomoć direktno uplati na lične račune penzionera.

Srđan Amidžić, odbornik iz SNSD-a, pojasnio je da će Grad uplatiti ova sredstva Fondu PIO, Poštama Srpske i na lične račune penzionera, a sva lica koja primaju penzije na području grada Banjaluka imaju pravo na ovu jednokratnu pomoć.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *