Otvoren poziv za podjelu 600 maraka pomoći

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić objavio je da je javni poziv za selekciju domaćinstava za podjelu EU pomoći s ciljem prevazilaženja energetske krize, odnosno podrške u kupovini ogreva za zimsku sezonu otvoren juče, 23. oktobra, te da će se građani moći prijavljivati do 10. novembra 2023. godine.

Prijava je vrlo jednostavna:

Prijavni obrazac može se preuzeti u opštini i na licu mjesta popuniti i predati. Prijave se mogu preuzeti i na web stranicama Vlade FBiH, Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, na stranicama kantonalnih ministarstava i opština, s tim da ako se preuzimaju elektronske prijave onda one moraju biti isprintane, popunjene i potom sa ostalom dokumentacijom predate u nadležnu opštinu.

Prijave se predaju u opštinama, po mjestu prebivališta.

Uz prijavu je potrebno još predati cips prijave svih članova domaćinstva, kućnu listu i dokaz o bankovnom računu, jer je to način da sredstva budu uplaćena krajnim korisnicima.

Korisnici penzija koji penzije primaju putem pošte, a nemaju otvoren račun u banci, u prijavnom obrascu trebaju navesti ime i prezime vlasnika računa, broj računa i naziv banke (nekoga od srodnika).

Kategorije koje po Programu utroška sredstava imaju pravo prijaviti se na javni poziv jesu domaćinstva u kojima živi penzioner sa minimalnom ili zagaratovanom penzijom; domaćinstva u kojima žive primatelji stalne novčane pomoći; domaćinstva u kojima žive djeca koja su na federalnom dječijem dodatku i domaćinstva u kojima je dijete koje nema jednog roditelja, a u ovoj kategoriji, uz navedenu dokumentaciju, potrebno je priložiti i rodni list djeteta ili smrtni list roditelja, zavisno je li roditelj nepoznat ili je umro.

Ranije je saopšteno da svako domaćinstvo može dobiti maksimalno 600 KM pomoći.

(Izvor: radiosarajevo.ba)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *